Endelig trendy

Jeg er i fritt forfall.

Et småbruk er kjøpt, en leilighet skal selges, en full stilling skal kombineres med egne prosjekter på kveldstid, hunder skal luftes, katter skal løftes ned fra gardinene. En konsekvens av denne tidsklemma er at personlig hygiene og jeg fått et avslappet forhold den siste tiden.

Morgenritualet mitt er som følger: Jeg løper ut døra med maskarakosten i hånda og katten hengende i skolissene. Da har jeg rukket å tisse med nevnte katt, kastet et blikk i speilet på øyenbryn som hadde fått Tone Damli til å sette maskarakosten i halsen, og fisket fram klær enten fra skittentøyskurven eller under hundene. Jeg løper til toget, skater nedover bakken som aldri er strødd, og bader i egen svette de fem første minuttene av togturen.

Når jeg kommer på jobb, er det alltid med den store hetta trukket godt ned i panna. De ler av meg fordi jeg er en sånn frossenpinn, men det de ikke vet, er at jeg bruker den til å skjule fett hår og et fuglereir som har samlet seg i nakken de siste månedene. Håret har blitt så stort og tungt at jeg ikke orker å gå med det i hestehale lenger.

En dag gjorde jeg noe genialt. Jeg samlet litt av håret foran, det som var mest plagsomt for øynene, i en liten tutt midt oppå hodet. Det var en slags avlegger av det vi kaller Ringshaug-sveisen der jeg kommer fra, bare at i Ringshaug-sveisen samles hele håret i en tutt oppå hodet. Den nye tutten var meget praktisk – og smertefri!

Problemet var at jeg ikke bar tutten min med stolthet. I begynnelsen tok jeg den ut hver gang jeg skulle på do eller hente en kaffe. Hvis kysten var klar og jeg dristet meg til å beholde den, krøp jeg langs gulvlistene. Støtte jeg på noen, tok jeg den unnskyldende ut og la den over i en 90-talls-sideskill.

Så, forrige lørdag, oppdaget jeg denne saken på VGs nettsider:

Skjermbilde

Jeg trodde ikke mine egne øyne. Stolte tårer presset på:

«Den (…) understreker at du følger med i motebildet.»

«Ved å gå med denne frisyren signaliserer du at du følger med.»

«Ved å adoptere en trend som dette sender du signaler om at du følger med i motebildet og gjerne vil være oppdatert og trendy.»

Argumentet «det er en perfekt frisyre om det er noen dager siden du har vasket håret» gjør tutten til en svært aktuell frisyrekandidat for meg. Foto: Privat
Argumentet «det er en perfekt frisyre om det er noen dager siden du har vasket håret» gjør tutten til en svært aktuell frisyrekandidat for meg. Foto: Privat

Jeg – en trendsetter! Jeg som har gått og skammet meg i måneder, så viser det seg at jeg egentlig har surfet på den hippeste trendbølgen! Nå skjønner jeg blikkene fra kollegaene. De betydde ikke «Gå hjem og vask deg» eller «Dra over den pelskledde jeansen med ei klesrulle», men snarere «Wow, hun der har skjønt det.»

Det tok meg seks år å bli Oslo-hipster, men jeg klarte det. Nå nikker jeg bare anerkjennende når jeg møter andre jenter med tutt på gata.

 

Blogglistenhits


En kommentar om “Endelig trendy

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s