Det går bra med oss!

BARNEBØKER: Elene har alltid hatt lyst til å jobbe med barnebøker. Det får hun nå mulighet til i Tekstgården! Her med et eksemplar av «Tappertvillingene går til krig (mot hverandre)» av Geoff Rodkey, som Gyldendal barn og ungdom gir ut i år. Foto: Rune S. Alexandersen (MMS)
BARNEBØKER: Elene har alltid hatt lyst til å jobbe med barnebøker. Det får hun nå mulighet til i Tekstgården! Her med et eksemplar av «Tappertvillingene går til krig (mot hverandre)» av Geoff Rodkey, som Gyldendal barn og ungdom gir ut i år. Foto: Rune S. Alexandersen (MMS)

En del faste følgere har spurt hvordan det egentlig går med oss, ettersom det har vært litt få oppdateringer fra oss i det siste.

Her kommer svaret: Det går bra med oss! Vi har bare altfor mye å gjøre! Og det er jo bra.

Nerver ble til ro

Etter at vi startet opp for fullt etter påske, har det gått over all forventning. Vi var nervøse den første offisielle dagen, men de tankene gikk fort over. Det har til tider vært så stor pågang at vi ikke har hatt tid til å sende ut faktura engang! Og alle som driver eget firma, vet at da har du det travelt.

Den første uka etter påske var vi på besøk hos næringssjefen i Kviteseid kommune, som vi hører til. Vi fikk også møte rådmannen og kommunalsjefen. De var naturlig nok glade over at vi kom flyttende med to arbeidsplasser til kommunen. Så får vi se hvor mye skatteinntekter og verdiskaping vi etter hvert kan bidra med.

Det hadde jo vært gøy å ansette noen flere etter hvert, men først må vi sørge for å stable firmaet på beina!

KORREKTUR: Vi har hatt mye regn og skyer så langt i vår, men av og til titter sola fram. Da er det greit å ha arbeidsoppgaver man kan ta med seg ut! Foto: Rune S. Alexandersen (MMS)
KORREKTUR: Vi har hatt mye regn og skyer så langt i vår, men av og til titter sola fram. Da er det greit å ha arbeidsoppgaver man kan ta med seg ut! Foto: Rune S. Alexandersen (MMS)

Prosjektene så langt

Så langt har vi i hvert fall vært så heldige å jobbe med både barnebøker, reiselitteratur, akademiske og populærvitenskapelige tekster, journalistikk, transkribering av forskerintervjuer og oversetting, korrektur, språkvask og stiling. Kort sagt en salig blanding.

Vi har samarbeidet en del med to av Norges største forlag, Gyldendal og Cappelen Damm. Det er vi takknemlige for. Prosjektene har omfattet alt fra engelsk-, norsk- og samfunnsfagbøker i grunnskoleopplæringa, via skjønnlitterære bøker for barn og ungdom til akademiske lærebøker innen høyere utdanning og litteratur om blant annet ledelse og økonomi.

Siste nytt er at vi også bidrar i det journalistiske prosjektet «Norges forsvarsevne». Det kan du lese mer om på nettsiden Aldrimer.no.

De ulike prosjektene har krevd et bredt spekter av våre egenskaper, men vi føler fortsatt at vi har mer å ta av!

I det siste har vi også begynt å få flere nye oppdragsgivere som vil prøve oss ut. Det er gøy! Etter snart to måneder i full drift føler vi oss trygge på at vi har gjort et riktig valg. Men det er fortsatt et lite stykke igjen til vi tør å slappe helt av.

Neste store prosjekt blir å innrede et egnet rom på låven, som etter planen skal bli kontor. Følg med!

 


En kommentar om “Det går bra med oss!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s