Gamle trær har også blomster

DE GAMLE ER ELDST: Det gamle epletreet nedi bakken har mange flere blomster enn de andre trærne våre. Foto: Rune S. Alexandersen
DE GAMLE ER ELDST: Det gamle epletreet nedi bakken har mange flere blomster enn de andre trærne våre. Foto: Rune S. Alexandersen

Det spirer og gror i Vrådal, Telemark. Det gamle epletreet nedi bakken har sett så grått og stusslig ut i vinter og vår, men nå bærer det bud om en fruktbar høst! Når vi skriver fredag 5. juni 2015, blomstrer det i sin fulle prakt i rosa og hvitt.

Mens vi sitter inne og hamrer løs på tastaturet i håp om å komme gjennom alle oppdragene vi har, bretter sommeren seg sakte, men sikkert ut foran øynene våre.

Det er deilig å kjenne på forskjellen mellom naturen og oss mennesker. Mens den ikke har hastverk i det hele tatt, men rolig gjentar sitt evige kretsløp, stresser vi (heldigvis ikke alle av oss) mennesker med å rekke ting.

Er det fordi vi er redd for å ikke rekke alt vi skal gjøre før vi blir gamle? Eller fordi noen har sagt at det er sånn vi må leve?

Pøh, det er bare å se på det gamle epletreet nedi bakken!

Gamle trær har også blomster. Det blir frukt til slutt.

God helg!


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s