Skrivefredag: Mysterier og slippers

skrivefredag
SKRIVEFREDAG: Mysteriet Lily og Dynastiet Slipperz er det som står i hodet på oss på fritida. Illustrasjon: Rune S. Alexandersen

Etter at vi ble ferdige med årets store, store prosjekt – oversettelsen av barneboka School for Good and Evil fra engelsk til norsk, har vi fått litt mer tid til våre egne prosjekter.

LES OGSÅ: Vi har oversatt vår første barnebok!

Vi har snakket om det lenge. Nå gjør vi det. Der vi før har snakket om «skrivefredag», har vi nå begynt å skrive på fredagskveldene.

Både Elene og jeg har skrevet i mange år, men mest i jobbsammenheng eller for egen skuff og harddisk. Nå er vi godt i gang med hver vår barnebok. Og fredagskveldene framover blir «hellige». Da forsøker vi å inspirere hverandre, drøfter ideer, finner løsninger der vi står fast, leser høyt for hverandre og deler skrivetips.

Bøkene våre

Det er alltid litt skummelt å dele noe underveis i en kreativ prosess, noe som ikke er ferdig, men vi tar sjansen likevel. Her er en liten sniktitt på bøkene våre.

Elene – Mysteriet Lily:

mysterietlily-cover
ELENES BOK: Mysteriet Lily. Illustrasjon: Rune S. Alexandersen

Vilde og bestekompisen Mons er litt i overkant opptatt av kirkegårder. Kanskje ikke så rart, siden de går gjennom en til og fra skolen hver dag. En dag oppdager Vilde en grav hun ikke har lagt merke til før. Den har en liten gullfugl på toppen og påskriften «Elskede Lily». Lily er født samme år som Vilde, men ble bare fem år gammel. Hvem var egentlig Lily? Hvorfor har ikke Vilde hørt om denne jenta som døde så ung? Vilde blir besatt av tanken om å finne ut hvem Lily var. Hun får hjelp av venninna Leah, som hevder å ha vært i kontakt med døde ved hjelp av spiritisme. Da de tre barna samles på låven hjemme hos Leah, begynner merkelige ting å skje.

 

 

Rune – Dynasiet Slipperz:

RUNES BOK: Dynastiet Slipperz. Illustrasjon: Rune S. Alexandersen
RUNES BOK: Dynastiet Slipperz. Illustrasjon: Rune S. Alexandersen

En hel by er manisk opptatt av slippers. Emil Engelbregt er mer opptatt av hytta si i det store eiketreet. Herfra blir Emil vitne til at det skjer merkelige ting i byen. Folk får beskjed om å møte opp tidlig en morgen på slippersfabrikken. Så begynner det plutselig å snø. Svært uvant. Uante krefter har tatt kontroll over fabrikken til dynastiet Slipperz og ført byen ut i et mareritt. De eneste som kan redde innbyggerne, er kongen og dronninga. Men de har forsvunnet! Kan Emil Engebregt finne svaret på gåten ved hjelp av venninna Amalda Slipperz?

Nysgjerrig på mer?

I framtida har vi lyst til å bruke mer tid på egne prosjekter. Men foreløpig må vi prioritere det som gir oss penger her og nå. Har du lyst til å hjelpe oss litt på vei? Da kan du laste ned første kapittel av Runes bok nederst i artikkelen. Det koster bare noen få slanter!

God helg til alle våre lesere!

 

***


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s