Nå har vi kontor bak Slottet!

OSCARS GATE 35 A: Det er den nye adressen til Tekstgårdens Oslo-kontor. Her er telemarkingene Elene Martinsen og Rune S. Alexandersen på besøk hos konsernledelsen i Oslo, representert ved tekstkonsulent Hanne Brække Wulff. Foto: Anita Arntzen

Rett før påske åpnet Tekstgården nytt kontor i Oscars gate 35 A i Oslo, et lite dikt unna Litteraturhuset og en kort spasertur fra Slottsparken!

I vinter og vår har vi tatt noen spennende og skumle avgjørelser på låven i Tekstgården. 1. mars ansatte vi Hanne Brække Wulff som språkkonsulent hos oss, og rett etter påske fikk vi vårt eget Oslo-kontor!

Det var stas!

Det er Hanne Brække Wulff som skal styre Oslo-kontoret, som vi foreløpig – ubeskjedent – har døpt «Tekstbygården». Hanne får også selskap av Ingrid Melfald Hafredal på kontoret. Ingrid er frilans språkkonsulent med eget firma og i tillegg forfatter på Oktober forlag.

Med nytt Oslo-kontor blir vi litt mer fleksible, pluss at vi kommer nærmere kundene våre.

Drømmen om Hanne

DRØMMEANSATT: Hanne Brække Wulff. Foto: Anita Arntzen

Da vi startet opp Tekstgården for litt over to år siden, drømte vi om å ansette nettopp Hanne Brække Wulff. Helt siden Elene ble kjent med henne i Gyldendal, har hun hatt status som språkguru hos oss. Elene levde lenge på følgende tilbakemelding fra en oversetter etter en korrektur: «Denne var det Hanne Brække-kvalitet over!»

I tillegg til at hun er faglig dyktig, er Hanne fantastisk hyggelig og tvers gjennom real! Vi var sikre på at hun for alltid ville bli den uoppnåelige kjærligheten for oss, rent profesjonelt, selvsagt.

Men så valgte hun oss! Akkurat som på film.

Fotoshoot i Oslo

Ettersom vi var litt i filmbobla etter ansettelsen av Hanne, tenkte vi at vi like godt kunne slå på stortromma da vi innviet Oslo-kontoret. Så vi bestilte styling hos frisøren rett over gata, leide inn fotograf Anita Arntzen (som blant annet tar bilder for Dagbladet Magasinet) og lette litt i klesskapet hjemme. Elene er veldig glad i 1950-årene, Hanne ditto opptatt av 1960-årene, Ingrid er jo allerede en poetisk forfatterinne, mens Rune drømmer om å sitte på hesteryggen iført tweed og peke rundt på eiendommen mens han sier: «Alt dette er mitt.»

Ok, litt stormannsgale må man være for å klare seg blant ulvene i denne bransjen.

Uansett: Fotografering ble det.

Telemark og Oslo

Elene og Rune skal fortsatt jobbe fra låven på småbruket i Vrådal i Telemark, der hovedkontoret vårt ligger, men vi ser allerede nå behov for kanskje å knytte til oss enda flere. I første omgang ønsker vi å samarbeide med flere frilansere, for å være enda mer fleksible. Det er så kjedelig å si nei til kundene! På sikt er det godt mulig at vi ansetter flere, enten det blir i Vrådal, i Oslo eller andre steder.

Det fine med moderne tekstarbeid er at det kan gjøres nær sagt fra hvor som helst.

Men det skader ikke med vakre omgivelser, noe både Elene, Hanne og Rune setter pris på.

Så da synes vi det er passende at vi jobber henholdsvis midt i naturen med utsikt til en innsjø og postkortvakkert landskap i Telemark og midt i ambassadestrøket bak Slottet i Oslo.

🙂


En kommentar om “Nå har vi kontor bak Slottet!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s