På kurs hos Kristin

FullSizeRender
KOMPETANSEMEGLING: Kristin Vedum (midten) fra Silva Consult hjelper Elene og Rune fra Tekstgården med å utvikle bedriften videre. Her fra første møte i Fyresdal. Foto: Rune S. Alexandersen / Tekstgården

Fredag morgen var Tekstgården på besøk hos kompetansemegler Kristin Vedum i Silva Consult. Hun holder til i næringshagen i nabokommunen Fyresdal og hjelper blant annet bedrifter i Telemark med å utvikle seg og sette i gang forskning.

«Den som slutter å forbedre seg, slutter å være god», er mottoet til Kristin og resten av gjengen i Silva Consult.

Og vi har jo lyst til å være god! Så denne gangen var det vår tur.

Forretningsmodell – bedre seint enn aldri

Vi var spent og hadde mange spørsmål før møtet: Har vi noe nytt å komme med? Hva tenker en profesjonell kompetansemegler om våre drømmer og planer? Er det noen realisme i dem? Hva må vi gjøre for å komme videre? Hva kan vi eventuelt forske på?

På forhånd hadde Elene og Rune prøvd å lage en forretningsmodell etter beste evne (vi brukte canvas-modellen som mal). Vi burde kanskje ikke røpe det, men etter to og et halvt år med full drift var dette faktisk den aller første nedtegnede forretningsmodellen til Tekstgården.

Det er likevel trøst i at vi har gjort noe riktig: Vi har rett og slett kastet oss ut i det og testet om forretningsideen vår virker! Eller som Innovasjon Norge skriver:

«Det er dette som er kjernen i moderne entreprenørskap; i stedet for å sette gründer i gang med å bruke verdifull tid på å produsere en forretningsplan – som antakelig få eller ingen noen gang kommer til å lese – skal vi som veiledere oppfordre gründer til å gå ut – «out of the building» – og teste sin ide mot virkelige kunder så tidlig som mulig.»

Så langt har det i hvert fall gått riktig vei.

Tekstgården 2.0, 3.0 og 4.0

Hittil har vi vært ganske tro mot den originale ideen vår: tilby språk- og teksttjenester til forlag, forfattere og privatpersoner – herunder språkvask, korrektur, oversetting og så videre.

Men vi har drømt om mye annet også. Nå er det på tide å strukturere drømmene våre litt, eller som Innovasjon Norge skriver:

«Når [en] gründer har funnet en modell han har tro på kan lykkes, må han stadig være jakt etter muligheter til å innovere i forretningsmodellen. Hvis ikke vil bedriften neppe overleve på sikt.»

Og vi har jo lyst til å leve. Lenge. Derfor holder vi nå på å bygge Tekstgården 2.0. Og vi vet allerede hva som blir Tekstgården 3.0 og 4.0 også. Det har vi også røpet for Kristin, og jeg tror hun likte ideene våre.

Vi kan ikke si for mye på dette stadiet, men språk og litteratur kommer uansett til å stå i sentrum for alt vi foretar oss, enten det er på gården i Vrådal i Telemark eller på kontoret vårt i Oslo.

Finpusse konseptet

Ideer er én ting. Handling en annen. Kristin utfordret oss på å finpusse konseptet vårt (Tekstgården 2.0, 3.0 og 4.0), identifisere hvilke samarbeidspartnere og eventuelt investorer vi kan få med på laget, og så komme tilbake til henne med en oppdatert forretningsplan.

Målet er å lage en uimotståelig pakke som vi kan presentere for alle dem som sitter på pengesekkene rundt om.

Så nå er det altså bare hardt arbeid som gjenstår. Tusen takk for verdifulle innspill, Kristin!

PS. Vil du ha hjelp til å utvikle din bedrift – eller har du noen forskningsprosjekter på gang? Da kan du søke etter «kompetansemegler» + «fylke». I Telemark kan man som nevnt ta kontakt med Kristin Vedum hos Silva Consult.

 


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s