Tekstgården starter forlag

pressebilde01
NYTT FORLAG: Tekstgården forlag får hovedkontor i idylliske Vrådal i Telemark og skal drives av Rune S. Alexandersen (f.v.), Elene Martinsen, Jenny Martinsen, Per Magnus Henriksen og Hanne Brække Wulff (ikke med på bildet). Foto: Tekstgården

Språkbedriften Tekstgården satser og bygger nå opp et eget forlag fra låven i Vrådal: Tekstgården forlag.

elene_portrett
FORLAGSSJEF: Elene Martinsen

– Dette har vi drømt om i mange år, sier forlagssjef Elene Martinsen.

– Det blir en etterlengtet kreativ kanal for oss, supplerer makker Rune S. Alexandersen.

Se: www.tekstgardenforlag.no

I 2015 sa Rune og Elene opp jobbene sine i medie- og forlagsbransjen og flyttet fra Oslo til et småbruk i Vrådal i Telemark. Der driver de språkbedriften Tekstgården AS fra kontoret på låven. I 2017 kapret de drømmekollega Hanne, som Elene kjente fra tiden i Gyldendal. Slik fikk Tekstgården også et Oslo-kontor.

Etter en inspirerende påsketur til Italia og barnebokmessa i Bologna i påska 2018 var tiden inne for neste steg: eget forlag. Elenes søster Jenny og mannen Per Magnus ble med på laget.

Rune og Elene hadde fra før oversatt boka Skolen for det gode og det onde for Origami forlag. De syntes den var så bra at de bestemte seg for å kjøpe Origami i vår. De siste par månedene har gått med til å bygge opp det nye forlaget i det stille, med blant annet splitter ny nettbutikk (se www.tekstgardenforlag.no).

Tekstgården forlag skal fortsatt forvalte bøkene til Origami forlag, men kommer hovedsakelig til å satse på barne- og ungdomslitteratur framover. Målet er å trylle fram kvalitetsbøker med gode illustrasjoner og varme og engasjerende leseopplevelser  fra låven i idylliske Vrådal.

Den første egne utgivelsen til det nye forlaget blir Nesofant på taket, som er en fin godnatthistorie for barn fra 3–6 år.

forside_bunn01
FORLAGSHUSET: Tekstgården forlag har kontor i 2. etasje i låven i bakgrunn, og du skal ikke se bort fra at noen av bøkene i framtiden vil være romantiske praktutgaver ala dem på bildet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s