Vi har sikret oss rettighetene til bok 2 og 3 i SGO-serien!

elene_og_sgo123
FANTASYSERIE: Forlagssjef Elene Martinsen med bøkene i fantasyserien Skolen for det gode og det onde. Tekstgården har oversatt første bok i serien. Nå kommer bok 2 og 3 også på norsk. Foto: Tekstgården forlag

Det er en stor glede å meddele at Tekstgården forlag gir ut de to neste bøkene i fantasyserien Skolen for det gode og det onde.

Dere har sikkert hørt oss nevne hjertebarnet vårt, Skolen for det gode og det onde (The School for Good and Evil), i en og annen sammenheng. Boka Rune og Elene svettet, snørret og gråt over mens de oversatte ved siden av andre jobber. Boka som gjorde sånt inntrykk at vi endte med å kjøpe forlaget som ga den ut. Boka Universal Pictures har så tro på at de lager film av den.

Kontrakt i boks

Denne uka signerte vi endelig kontrakten med den amerikanske giganten HarperCollins, slik at vi kan gi ut de to neste bøkene i serien. Dermed setter vi snart i gang med oversettelsen av A World Without Princes og The Last Ever After. Forhåpentlig blir førstnevnte å finne i hyllene i 2019.

– Dette gjør vi fordi vi har skikkelig tro på serien. Forfatter Soman Chainani har skapt et fascinerende univers der han blander det beste fra Roald Dahl, Harry Potter-serien og de tradisjonelle eventyrene, sier forlagssjef Elene Martinsen.

Bøkene handler om bestevenninnene Sophie og Agatha, som blir kidnappet og fraktet til Skolen for det gode og det onde, der barn trenes opp til å bli eventyrhelter og -skurker. Tvisten er at Sophie, som elsker rosa og lever for gode gjerninger, havner hos de onde, mens sortkledde og ujålete Agatha må lære seg å bli ei prinsesse.

Les også: • Vi har oversatt vår første bok • Boka «vår» blir Hollywood-film

Tålmodige lesere

Det var opprinnelig Origami forlag som i 2016 ga ut Skolen for det gode og det onde. Siden forlaget var studentdrevet og etter hvert ikke så aktivt, ble planen om flere bøker i SGO-serien lagt på is. Trofaste lesere har derfor ventet i spenning. Olivia Daler (13) fra Nordstrand er en av dem:

– Jeg begynte nesten å gråte da jeg ikke kunne begynne å lese neste bok med en gang. Og da pappa og jeg fant ut at bok to og tre bare finnes på engelsk, ble jeg såå skuffa! Dette er uten tvil den beste boka jeg har lest! sier hun.

Derfor er det så gøy å fortelle Olivia og andre tålmodige lesere at de endelig skal få vite hva som skjer videre med Sophie og Agatha – nå kommer bok 2 og 3 på norsk!

Forfatter Soman Chainani har for øvrig lovet seks bøker i serien. Så langt er fire gitt ut i USA, og den femte kommer i 2019.

Les også: SGO engasjerer og frustrerer

SGO_123
SGO 1, 2, 3: Snart skal Tekstgårdens stubber prydes av norske utgaver av andre og tredje bok i denne serien. Foto: Tekstgården forlag
sgo_ekstra
FENGENDE SERIE: Selv om hovedmålgruppa til SGO-serien er 8–12-åringer, kan bøkene være til glede for folk i alle aldre. Her koser redaktør Rune S. Alexandersen (t.v.), styreleder Per Magnus Henriksen og markedsansvarlig Jenny Martinsen seg med hver sin bok. Foto: Tekstgården forlag

 

 

 

 

 


2 kommentarer om “Vi har sikret oss rettighetene til bok 2 og 3 i SGO-serien!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s