Sju år – 1000 oppdrag

I disse dager er det omtrent sju år siden vi startet for fullt med Tekstgården. Her er en liten oppsummering!

Over 1000 oppdrag. 75 ulike kunder. Ca. 7,3 mill. i omsetning. Det er de harde fakta etter cirka sju års drift i Tekstgården AS. Hvis vi tar med datterselskapet Tekstgården forlag AS, som kom til i 2018, har vi også solgt bøker for drøyt 350 000 kroner.

Stor overgang

I påska 2015 hadde vi akkurat kastet livet opp i lufta og flyttet fra Strømmen på Romerike til Vrådal i Vest-Telemark. Det var en stor overgang både privat og profesjonelt. Vi forlot et hektisk liv med daglig togpendling til jobber i Oslo (Gyldendal og Amedia) og flyttet på bygda, der tempoet var adskillig roligere.

LES MER: Nå har vi hoppet i det

Men det var ganske mye nytt å lære seg: Ingen av oss hadde drevet bedrift før, og heller ikke småbruk. Vi kjente ingen fra før, og vi ante ikke så mye om hva vi kastet oss uti.

Vi har lært vanvittig mye på de sju årene, og selv om det har vært både opp- og nedturer, er vi i hvert fall blitt klokere og har fått bøttevis med erfaring på mange av livets områder.

Oslo-kontor og nye veier

Tekstgården AS har også vært gjennom flere forvandlinger. I starten var det Elene og Rune som drev bedriften fra gården i Telemark. Vi jobbet hovedsakelig for norske forlag med språkvask og korrektur. Så kom etter hvert Hanne Brække Wulff til da vi bestemte oss for å åpne Oslo-kontor, i og med at de fleste kundene våre holdt til der. Dyktige Hanne ble til slutt snappet av Nasjonalbiblioteket etter å ha vist fram kvalifikasjonene sine gjennom flere år. Erika Ryssdal Sandvik kom til og erstattet Hanne på Oslo-kontoret. Etter tre år med Oslo-satsing fant vi ut at det ble for kostbart og ikke lot seg forsvare med den driften vi hadde, så da la vi ned Oslo-kontoret. Erika ble da snappet av Gyldendal.

Ny retning

Nå, sju år etter, driver Rune bedriften stort sett alene. Elene har bestemt seg for å gå i en litt annen retning i arbeidslivet, men kommer fortsatt til å svinge ryddesaga og pynte på gården! Rune driver fortsatt med språkvask, korrektur og andre redaksjonelle tjenester for norske forlag og andre kunder, men rustet med 20 års erfaring som journalist og historieforteller satser han også på å hjelpe bedrifter med å skape innhold framover.

Har du en historie du ønsker fortalt, eller en tekst du trenger hjelp med? Ta kontakt på rune [a] tekstgarden.no!


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s