TEKSTGÅRDEN: Språkkonsulent Hanne Brække Wulff, frilanser Ingrid M. Hafredal og gründerne Elene Martinsen og Rune S. Alexandersen. Foto: Anita Arntzen

 

Det startet i en låve i Vrådal i Telemark påska 2015, og våren 2017 åpnet vi Oslo-kontor. Tekstgården har på kort tid etablert seg som et ettertraktet språk- og tekstbyrå, med anerkjente virksomheter som Gyldendal, Aschehoug, Cappelen Damm og Nasjonalbiblioteket på kundelisten.

Hva gjør vi?

Tekstgården AS tilbyr tjenester som gjør teksten din bedre. Det innebærer tekstkonsultasjon, lesing og bearbeiding av tekster og manus, korrektur og språkvask, stiling av manus samt skriving av reportasjer, artikler og bøker.

Referanser: Eksempler på oppdrag vi har utført
Priser: Se tjenester og veiledende priser her!

Målgruppen er foreløpig forlag, forfattere, enkeltpersoner eller bedrifter som trenger hjelp med alle typer tekster og manus.

Ta gjerne kontakt for et uforpliktende tilbud!

Hvem er vi?

Tekstgården AS ble stiftet 7. oktober 2014 og består av språkelskerne Elene Martinsen, Rune S. Alexandersen og Hanne Brække Wulff. Vi har godt over 30 års samlet erfaring med skriving av egne og redigering av andres tekster. Elene og Rune har kontor på låven i Vrådal, Telemark, mens Hanne styrer Oslo-konsernet vårt. I tillegg har vi knyttet til oss flere frilansere som hjelper oss ved behov.

 


DAGLIG LEDER: Rune Sunnset Alexandersen. Foto: Anita Arntzen

Rune S. Alexandersen (f. 1981) lærte å lese da han var fem år, og slukte alle bøkene han kom over som liten. Som ungdom avanserte han til å mate trykkpresser og sniklese i tegneserier og pocketbøker på pappas jobb, Aktietrykkeriet i Trondheim. Så fikk han prøve seg som korrekturleser samme sted, før han til slutt fikk foten innenfor lokalavisa Gaula på Melhus i Sør-Trøndelag. Der ble journalistspiren født, og Rune bestemte seg som 20-åring for at livet handler om å fortelle historier. Etter 15 år som journalist, inkludert journalistutdanning, ett år med kunsthistorie, studier i russisk språk og litteratur og flere opphold i Russland, startet han opp Tekstgården med Elene. Før det jobbet han i Bladet Nordlys.

Rune har også seilt Den nordlige sjørute til Sibir og vært hjemme hos forfatterne Dostojevskij, Tsjekhov, Bulgakov og Pusjkin!

• E-post: rune [a] tekstgarden.no


 

Elene Marie Jordet Martinsen

MEDEIER: Elene Marie Jordet Martinsen. Foto: Anita Arntzen

Elene Martinsen (f. 1982) har en mastergrad i litteraturvitenskap fra Universitetet i Oslo og er i tillegg utdannet journalist. Hun har studert pressefotografi og psykologi, men fant ut at det var vel så gøy å sitte i den andre stolen på psykologkontoret. Elene skulle aller helst levd i et Jane Austen-landskap med blondekjoler, grønne enger og Mr. Darcyer på hvite hester, hadde det ikke vært for tissepottene under senga. På en skala fra 1 til 10 er Harry Potter-kunnskapen hennes 9 ¾. Som litteraturstudent fikk hun sin største kompliment da hun rynket på nesen av en sexscene på et biljardbord og professor Marianne Egeland kommenterte: «Du fremstår kanskje som litt gammeldags snerpete.» Elene var tidligere journalist i Byavisa Tønsberg. Før hun var med å starte opp Tekstgården, jobbet hun som tekst- og redaksjonskonsulent i Gyldendal Norsk Forlag.

Elene har gult belte i karate!

• E-post: elene [a] tekstgarden.no


SPRÅKKONSULENT: Hanne Brække Wulff. Foto: Anita Arntzen

Hanne Brække Wulff (f. 1983) har en mastergrad i litteraturformidling fra Universitetet i Oslo. Ved siden av studiene frilanset hun som språkvasker (om det ikke var omvendt), og siden ble hun snart en durkdreven forlagspotet. Hun har solid erfaring innen litteraturfeltet, og har bakgrunn fra blant annet Gyldendal Norsk Forlag, Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening og Nye Tillen, blant annet som oversetter, manuskonsulent og språkvasker. Når hun ikke jobber, liker hun å lese. Og når hun ikke leser, leter hun etter fine strikkeoppskrifter i gamle ukeblader.

Denne hobbyen har resultert i at Hanne nå også er strikkebokdebutant!

E-post: hanne [a] tekstgarden.no


Bedriftsinformasjon:

Organisasjonsnummer: 814348032 (Foretaksregisteret)
Foretaksnavn: Tekstgården AS
Forretningsadresse: Vråvegen 1087, 3849 Vråliosen (Kviteseid kommune i Telemark)
Her finner du Tekstgården AS i Brønnøysundregistrene.

Kontaktinformasjon:

Tekstgården AS
Vråvegen 1087
3849 VRÅLIOSEN
Tlf: +47 415 10 339
E-post: post [a] tekstgarden.no / tekstgarden [a] gmail.com
http://www.tekstgarden.no

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: