Om Tekstgården

korrektur_01

Tekstgården har på få år etablert seg som et ettertraktet språk- og tekstbyrå og har utført oppdrag for anerkjente forlag som Gyldendal, Aschehoug og Cappelen Damm, institusjoner som Nasjonalbiblioteket, flere universiteter og høgskoler, direktorater og kommuner, i tillegg til en rekke private bedrifter og enkeltpersoner.

Det startet i en låve i Vrådal i Telemark påska 2015, og fra 2017 til 2020 hadde vi i tillegg Oslo-kontor.

Hva gjør vi?

Tekstgården AS tilbyr tjenester som gjør teksten din bedre. Det innebærer tekstforfatting, lesing og bearbeiding av tekster og manus, korrektur og språkvask, stiling av manus med mer.

Referanser: Eksempler på oppdrag vi har utført
Priser: Se tjenester og veiledende priser her!

Målgruppen er bedrifter, institusjoner og enkeltpersoner som trenger hjelp med teksten.

Ta gjerne kontakt for et uforpliktende tilbud!

Hvem er vi?

Tekstgården AS ble stiftet 7. oktober 2014 av språkelskerne Elene Martinsen og Rune S. Alexandersen. Vi har godt over 30 års samlet erfaring med skriving av egne og redigering av andres tekster. I tillegg har vi knyttet til oss flere frilansere som hjelper oss ved behov.


DAGLIG LEDER: Rune Sunnset Alexandersen. Foto: Anita Arntzen

Rune S. Alexandersen (f. 1981) lærte å lese da han var fem år, og slukte alle bøkene han kom over som liten. Som ungdom avanserte han til å mate trykkpresser og sniklese i tegneserier og pocketbøker på pappas jobb, Aktietrykkeriet i Trondheim. Så fikk han prøve seg som korrekturleser samme sted, før han til slutt fikk foten innenfor lokalavisa Gaula på Melhus i Sør-Trøndelag. Der ble journalistspiren født, og Rune bestemte seg som 20-åring for at livet handler om å fortelle historier. Etter 15 år som journalist, inkludert journalistutdanning, ett år med kunsthistorie, studier i russisk språk og litteratur og flere opphold i Russland, startet han opp Tekstgården med Elene. Før det jobbet han i Bladet Nordlys.

Rune har også seilt Den nordlige sjørute til Sibir og vært hjemme hos forfatterne Dostojevskij, Tsjekhov, Bulgakov og Pusjkin!

• E-post: rune [a] tekstgarden.no


Elene Marie Jordet Martinsen
MEDEIER: Elene Marie Jordet Martinsen. Foto: Anita Arntzen

Elene Martinsen (f. 1982 – i permisjon) har en mastergrad i litteraturvitenskap fra Universitetet i Oslo og er i tillegg utdannet journalist. Hun har studert pressefotografi og psykologi, men fant ut at det var vel så gøy å sitte i den andre stolen på psykologkontoret. Elene skulle aller helst levd i et Jane Austen-landskap med blondekjoler, grønne enger og Mr. Darcyer på hvite hester, hadde det ikke vært for tissepottene under senga. På en skala fra 1 til 10 er Harry Potter-kunnskapen hennes 9 ¾. Som litteraturstudent fikk hun sin største kompliment da hun rynket på nesen av en sexscene på et biljardbord og professor Marianne Egeland kommenterte: «Du fremstår kanskje som litt gammeldags snerpete.» Elene var tidligere journalist i Byavisa Tønsberg. Før hun var med å starte opp Tekstgården, jobbet hun som tekst- og redaksjonskonsulent i Gyldendal Norsk Forlag.

Elene har gult belte i karate!

• E-post: elene [a] tekstgarden.no

***

Bedriftsinformasjon:

Organisasjonsnummer: 814348032 (Foretaksregisteret)
Foretaksnavn: Tekstgården AS
Forretningsadresse: Vråvegen 1087, 3849 Vråliosen (Kviteseid kommune i Telemark)
Her finner du Tekstgården AS i Brønnøysundregistrene.

Kontaktinformasjon:

Tekstgården AS
Vråvegen 1087
3849 VRÅLIOSEN
Tlf: +47 415 10 339
E-post: post [a] tekstgarden.no / tekstgarden [a] gmail.com
http://www.tekstgarden.no

3 kommentarer om “Om Tekstgården

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s